В Разлог чакат министъра на туризма Николина Ангелкова

7d2673f06ec88b97da04358ce087e9f4_L

На 14 януари в Разлог чакат министъра на туризма Николина Ангелкова. Тя идва по покана на кмета на община Разлог Красимир Герчев. Срещата е насрочена за 11.30 часа и в нея ще участват представители на местния туристически бранш. В програмата на министър Ангелкова е посещение и на село Баня.

От общинската администрация съобщават, че 376 536 са нощувките за 2019 година в хотели и къщи за гости на територията на общината, което е ръст от 16 % спрямо 2018 година и над 40 % спрямо 2017 гоидна. Данните са поредно доказателство, че община Разлог се позиционира все по-добре на туристическата карта и се превръща в една от най-предпочитаните дестинации, а фактът, че най-много нощувки има през месеците август и декември, само потвърждава увеличаването на туристите в региона през цялата година.

Със своите минерални извори и възможности за спа почивка село Баня се развива изключително добре като туристическа дестинация и местните жители се радват на целогодишен туристопоток.

Припомняме, че от този понеделник – 6 януари е в сила заповед на кмета Гечев, с която се  забраня извозване на минерална вода с цистерни от находището в село Баня. Целта е защита на интересите на местните ползватели и гарантиране на водните количества, заявени от потребителите в селото.

Comments

comments