/ВИДЕО/ В „Пътеводител на избирателя“ с Мартин Бусаров, председател на Общинската избирателна комисия в Благоевград

В днешното издание на „Пътеводител на избирателя“ срещата е с Мартин Бусаров, председател на Общинската избирателна комисия в Благоевград.
Как работи комисията и защо е важно да бъдат добре обучени членовете на секционните избирателни комисии? Как да проверим дали имената ни са в избирателните списъци, има ли сигнали за нарушения на изборния процес и кога пристигат бюлетините в Благоевград?
Отговорите и още информация във видеоинтервюто на д-р Росинка Проданова с Мартин Бусаров.

Мартин Бусаров е 39-ет годишен, зодия Лъв. Юрист по образование, адвокат по професия, член на Адвокатската колегия в Благоевград от 2013 година.
Участва активно в национални и местни избори като член и председател на избирателни комисии на областно и общинско ниво. Бил е председател на Районната избирателна комисия за изборите за Народно събрание, за президент и вицепрезидент и за евродепутати. Той е един от най-дългогодишните председатели на РИК в страната. Освен това е оглавявал Общинските избирателни комисии в Гърмен (2011), град Гоце Делчев (2014) и Благоевград – за местните избори на 27 октомври 2019 година.

Ако имате предложения за теми и участници в рубриката „Пътеводител на избирателя“ – пишете ни!

Comments

comments