В навечерието на коледните празници танцьорите и музикантите от фолклорен ансамбъл „Българе“ поздравиха народните представители

20181221125847_98A2376

В навечерието на коледните празници танцьорите и музикантите от фолклорен ансамбъл „Българе“ поздравиха народните представители. Те гостуваха в Народното събрание по покана на председателя на парламента Цвета Караянчева и огласиха сградата с традиционни коледарски песни и наричания за здраве.

Надявам се, че след вашите песни, танци и ритуали в парламента ще има дух на разбирателство, консенсус и добри отношения между народните представители, каза председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева благодари на изпълнителите за пресъздадения обичай коледуване и пожела на всички присъстващи здраве, сила и упоритост през новата година. Нека раздаваме щастие на хората, защото един човек е щастлив, когато прави щастливи всички около себе си, завърши тя.

Ръководителят на ансамбъл „Българе“  Христо Димитров отправи пожелания към народните представители за здраве, късмет, щастие, любов и берекет.

След това танцьорите обиколиха с автентично хоро кулоарите на Народното събрание.

20181221125951_98A2459

Comments

comments