В деня на евроизборите: Две убийства и инцидент със самолет

thumb_770x0_нпк_нк_50

 

 

В деня на евроизборите от Прокуратурата на Република България, разследват две убийства и един инцидент със самолет

Пресцентърът на Прокуратурата на Република България предоставя следната информация за разследвания на престъпления, извън тези срещу политическите права на гражданите, провеждани днес, 26.05.2019 г.:

 Разследването на авиационното произшествие, настъпило край град Ихтиман, се извършва под наблюдението на Окръжна прокуратура София. Около 11,30 ч. малък самолет е паднал в района, като по начални данни пилотът и пътникът в самолета са загинали. На мястото на произшествието е изпратен разследващ екип на Националната следствена служба.

Окръжна прокуратура Пловдив разследва убийство, извършено в град Асеновград около полунощ, в градски парк. Задържани са две лица, заподозрени като извършители. Изясняват се самоличността на жертвата – лице от мъжки пол, както и мотивите за умъртвяването му.

Около 08 ч. сутринта днес, в двора на къщата му в село Лозен, област Хасково, е открит труп на възрастен мъж. Установена е причината за смъртта – прострелване с огнестрелно оръжие, вероятно преработена въздушна  пушка. Провеждат се разпити и с членове на семейството му, за установяване на извършителя и механизма на причиняване на смъртта.

Досъдебното производство се наблюдава от Окръжна прокуратура Хасково.

 

Comments

comments