В четвъртък остава слънчево

Над западната половина от страната видимостта ще се подобрява и облачността ще се разкъсва, но на места ще задържа по-често значителна, докато над източната и планинските райони ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятърот изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса, максималните – между 8 и 13 градуса.

Атмосферното налягане бавно ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за ноември.

Над Черноморието ще е преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 10-11 градуса. Температурата на морската вода е около 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 11 градуса, на 2000 метра – около 8 градуса.

В петък и събота в планините и планинските райони ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток, в нощните часове ще стихва. В низините и котловините сутрин ще се образува мъгла или ниска облачност, по-дълго ще се задържа в западната част на Дунавската равнина и Горнотракийската низина. Минималните температури ще са близки до 0 градуса, по-високи по Черноморието – до 6-7 градуса, а максималните – между 10 и 15 градуса, по-ниски ще остават в районите с трайна мъгла.

Comments

comments