/ВИДЕО/ В центъра за временно настаняване: Хора без дом, които не виждаме

Семейни проблеми,жилищни измами,деца, които не искат да се грижат за родителите си и деца, които са напуснали домове за сираци и не са успели да се интегрират в обществото, това са само част от причините хора с образование и професия да станат бездомници.

Днес нашият екип посети „Центъра за временно настаняване“ в Благоевград, където се срещнахме с част от останалите без дом хора, както и с ръководителя на комплекса за социални услуги- Милена Донева.

Пред нашата камера г-жа Донева, сподели основното значение на центъра и от какви хора най-често е посещаван той.

Срокът за пребиваване в центъра е 3 месеца, като след това хората отново остават без покрив над главите си, опитвайки да оцеляват при тежките улични условия.

Успяхме да разговаряме с двама от настанените в центъра, като общото между тях е тежката съдба, която са имали и липсата на семейна подкрепа,което ги е довело до положението, в което се намират в момента. Единственото, с което са останали тези хора от обществото са техните спомени, напомнящ им за живота, които са имали.

„Центъра за временно настаняване“ в Благоевград е един от многото подобни в страната и това не е положителна статистика, защото тя води след себе си друга. Тази за огромния брой наши сънародници, които по една или друга причина са останали без дом. Единственото положително в случая е само това,че подобни места все пак има и макар и временно те дават топлина и сигурност на онези, които вече са я изгубили.

Comments

comments