В Брюксел започна заседанието на Европейския парламент, гласуват БРЕКЗИТ

Днес и утре в Брюксел се провежда мини пленарна сесия на Европейския парламент. В дневния ред е окончателното гласуване на Брекзит.  В 19.00 часа (българско време) днес започва дебатът и се очаква  евродепутатите да одобрят с гласуване споразумението за оттегляне на Обединеното кралство от ЕС.

Освен това Парламентът ще гласува в четвъртък резолюция призоваваща за мерки за създаване на универсални зарядни за мобилни устройства и действително намаляване на електронните отпадъци.

Очаква се евродепутатите да призоват Европейската комисията да представи амбициозна стратегия за равенство между половете, която включва обвързващи мерки за преодоляване на разликата в заплащането на жените и мъжете.

Евродепутатите ще обсъдят годишната работна програма на Комисията заедно със заместник-председателя на Комисията Марош Шевчович в четвъртък от 10.00 ч. (българско време).

Парламентът ще отбележи 75 годишнината  от освобождението на Аушвиц. Церемонията, включваща речи от председателя на ЕП Давид Сасоли и оцелялата от Аушвиц Лиляна Сегре, ще се състои при откриването на сесията.

Comments

comments