В Благоевград обсъдиха възможности за изграждане на Регионален иновационен център в помощ на бизнеса

 

55547090_2037294459898146_8898001820069134336_n

 

Възможностите за изграждане на Регионален иновационен център в Благоевград, обслужващ територията на Югозападна България, бяха обсъдени на среща днес, съобщиха от пресцентъра на община Благоевград. В срещата взеха участие представители на ЮЗУ „Неофит Рилски“, Американския университет в Благоевград, от местния бизнес, неправителствени организации и представители на община Благоевград.

Идеята е с изграждането на иновационния център,  бизнесът да разчита на кадрите на двата университета в Благоевград, както и на технически насочените средни училища в региона.

По време на срещата, представителите на главната дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ в Министерството на икономиката поясниха, че Оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, дава възможности за финансова подкрепа на съвместни проекти, инициирани от няколко предприятия с висок иновативен потенциал в сътрудничество с научноизследователски организации, които да имат за резултат създаването на научноизследователски и иновативен капацитет за подпомагане и развитие на местната икономика за по-висока добавена стойност на региона.

Comments

comments