В Благоевград днес заседава Общинският съвет

download

Днес в Благоевград заседава Общинският съвет. Това е последната за 2018 година сесия на местния парламент.

В предварителния дневен ред са питанията на общинските съветници Калоян Ханджийски, Злата Ризова, Гергана Янчева, Милан Богдански и Антон Асиски, Албина Анева-Томова.

Последна 32-ра точка от дневния ред е записано: установяване актуалното финансово и правно състояние на общинското звено Камерна опера- Благоевград.

Сред останалите въпроси за разглеждане са предложение за одобряване на план-сметката за дейностите от Закона за местните данъци и такси, предложение за програма за преминаване на едносменен режим на обучение в училищата на територията на общината, приемане на годишните план-програми за развитие на читалищната дейност в община Благоевград за 2019 година.

Общинският съвет ще трябва да вземе решение за провеждане на публичен търг за отдаване под наем на общински нежилищен имот- публична общинска собственост, за предоставяне за безвъзмездно управление на общински имот на дирекция „Социално подпомагане“- Благоевград, предложение, относно изтичане на безвъзмездното право на ползване на поземлен имот в село Рилци, местността „Тополите“ от сдружението с нестопанска цел  „Спасителен център за кучета Благоевград“.

Ще бъдат обсъдени и предложения за отпускане на еднократна финансова помощ и персонални пенсии на жители от община Благоевград.

 

Comments

comments