Уволниха дисципинарно главния архитект на община Благоевград Васил Тинчев

59bec770-04a8-7df3

Главният архитект на община Благоевград – Васил Тинчев е уволнен

Заповедта за уволнение на архитекта е връчена в края на работния ден, съобщи в.Струма.

Официалната версия за уволнението на главния архитект на Благоевград, който за шест години и половина в администрацията на община Благоевград няма официално наказание, е жалба от благоевградчанина Райко Зашев. В сигнала си Зашев уличава В. Тинчев, че е издал строително разрешение на сграда до съседен негов имот в центъра на Благоевград, без да са уведомени за това заинтересованите страни. В жалбата си той заявил, че главният архитект му отказал достъп до строителните книжа и издаденото строително разрешение с мотив за липса на правен интерес.

Екипът на “Благоевград нюз” многократно е писал статии по повод допуснатите грешки и липси при работата на главния архитект на община Благоевград. Факт е, че до момента реакция липсваше, което събужда известни въпроси по темата. Убедени сме обаче, че предстои изясняване на ситуацията, тъй като Тинчев вероятно ще коментира темата и ще хвърли светлина около освобождаването си, което от месец бе предизвестено.

Хронологията на пропуските на Васил Тинчев може да видите в следната статия : „Хронология на пропуски и грешки на един главен архитект. Отива ли си от поста Васил Тинчев?

Comments

comments