/ВИДЕО/ Управителят на ВиК инж. Росица Димитрова: Казаното от кмета на Рибново Феим Иса и жителите на селото тази сутрин, категорично не отговаря на истината

„Казаното от кмета на Рибново Феим Иса и жителите на селото тази сутрин, категорично не отговаря на истината. Водопроводът в селото е собственост на община Гърмен и да се хвърля вината за проблема изцяло върху ВиК – Благоевград, е недопустимо. Няма да позволя да се петни името на дружеството“, това заяви на пресконференция днес инж. Росица Димитрова, управител на ВиК – Благоевград, по повод факта, че от дни в село Рибново, общ. Гърмен, водоснабдяването е нарушено заради ниските температури.

Наред с тях, причина за проблема се оказа и 30 см. ледена покривка над водопровода. Инж. Димитрова обясни, че от три денонощия екипи на ВиК-Благоевград активно работят на терен, за да се премахне проблема, и се надява до края на седмицата водоснабдяването да бъде нормализирано.

Тя добави обаче, че основна отговорност в случая носи общ. Гърмен, тъй като проблемът с водопровода в Рибново не е от сега и от години е належащо да се изготви проект, за да се изгради още един ръкав, който да осигури нормалното водоснабдяване в селото. Водопроводът е общинска собственост, въведен в експлоатация през 2012 г., а е придобит като актив от ВиК – Благоевград през 2016 година. Дължината е 17 км., а средствата, с които е изграден, са около 3 млн.лв.

Вижте какво още каза инж. Росица Димитрова за ситуацията в Рибново във видеото.

Comments

comments