Управителят на ВиК-Благоевград инж. Димитрова: Категорична лъжа е това, че дружеството не е легитимен оператор на територията на община Струмяни!

Като абсолютно неверни, управителят на ВиК-Благоевград инж. Росица Димитрова отхвърли твърденията на жителите на село Илинденци, че дружеството не е легитимен оператор на територията на община Струмяни. Това се случи на пресконференция в сградата на ВиК-Благоевград днес, пресконференцията беше по повод протестите на жителите на село Илинденци, против повишената цена на водата в общината от 1 януари 2019 г.

Инж. Димитрова апелира всички жители на село Илинденци, които от 3 месеца не са плащали задълженията си към ВиК-Благоевград, да направят постъпки за това, за да не се налага в последствие домакинствата им да бъдат натоварени и със съдебни разходи.

Тя допълни, че към настоящия момент ВиК-Благоевград е предприело действия за изваждане на разрешителни за водовземане и учредяване на санитарно-охранителни зони. Инж. Димитрова заяви още, че ВиК-Благоевград прави всичко възможно, за да предоставя нормална услуга на населението на община Струмяни като подчерта, че в инвестиционната програма за 2019 г. има заложени инвестиции, които дружеството вече е започнало да изпълнява.

Припомняме, че жителите на село Илинденци в община Струмяни протестират срещу драстичното увеличение на цената на водата от 1 януари 2019 г. – от 0,60 лв. за кубик, в момента водата е с цена 1,52 за куб.м.

Вижте повече във видеото.

Comments

comments