УЕФА наказа България за расисткия скандал с мач на празни трибуни и глоба

uefa-710709-810x0

България ще играе евроквалификацията срещу Чехия пред празни трибуни заради расистския скандал по време на мача с Англия – решиха от УЕФА. Освен това Българският футболен съюз е глобен с 85 хиляди евро.

Двубоят срещу Чехия на 17 ноември не е единственият, в който над България ще тегне мониторинг от УЕФА. Повторно провинение от подобен характер в рамките на следващите две години автоматично ще доведе до още един мач без публика. Тоест европейската футболна централа налага както ефективно, така и условно наказание на България.

В допълнение УЕФА прибягва и до финансова глоба – 75 хил. евро за расизъм и 10 хиляди за неуважително отношение към химна на Англия. Любопитното е, че за сходно непочтително поведение към химна на България, централата санкционира Англия с 5 хиляди евро.

От БФС побързаха да уточнят, че усърдната работа на администрацията и перманентната борба с ксенофобията са предотвратили по-тежки наказания.

За България предстоят контролна среща с Парагвай, както и последната евроквалификация срещу Чехия, като и двата мача попадат в програмата на БНТ./БНТ

Comments

comments