Учредиха партията „Няма такава държава”

d8efc063f02e312ebe73b2ad93153644

В София, на закрито за медиите събрание, беше учредена партията на Слави Трифонов и неговия екип. Тя e с името „Няма такава държава”, съобщи БНР.

Учредяването на партията беше със строг пропускателен режим, не се допускаха медии и граждани. Пропускаха се само предварително обявени делегати, които се събираха часове преди обявения начален час в зала в столичния квартал „Лозенец“. Повечето от тях – млади хора. Сред учредителите са и сценаристите на „Шоуто на Слави“ Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев.

Информацията за учредяването на политическата партия на Слави Трифонов потвърдиха делегати на събранието при напускане на залата.

Учредителното събрание, на което не бяха поканени и не бяха допуснати медии, беше с официален час 14.00 часа и приключи 15 минути по-късно, но делегатите, които бяха от цялата страна, са били тук още от 11.00 часа.

Със сигурност знаем, че името на новата партия е „Няма такава държава“ и за неин лидер е избран Слави Трифонов.

Делегатите бяха инструктирани да не коментират нищо пред медии.

Пред „Хоризонт“ един от тях заяви, че Слави Трифонов има четирима заместници, трима от тях са сценаристите Тошко Йорданов, Филип Танев и Ивайло Вълчев. Четвъртият заместник-председател на партията „Няма такава държава“ не стана ясен, но всичко това е неофициална информация.

Очаква се от новосформираната партия да изпратят до медиите подробности за приетия устав и ръководство на партията.

Съгласно закона са необходими поне 500 делегати, които да приемат устава и да изберат ръководството на новата партия.

На първото официално събрание делегатите трябваше да гласуват учредителната декларация, приета още на 26 юли при събирането на Инициативния комитет.

В нея бъдещата партия се обяви за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на народните представители наполовина, реално въвеждане на дистанционно и електронно гласуване на изборите и референдумите, пряк избор от гражданите на директори на полицейски и областни районни управления, както и пряк избор на главния прокурор и на омбудсмана.

На 31 юли, в последното издание на „Шоуто на Слави“, Слави Трифонов обяви идеята си за политическата партия.

Снимка:ЕПА/БГНЕС

Comments

comments