Ученици от ПМГ „Яне Сандански“ сред най-добрите в състезанието „AUBG MultiTalent Quest”

9702822101_aubg_18

От 16.02. до 18.02.2018г. Илияна Москова, Марина Цуцуманова и Петко Милчев – ученици от XI клас – взеха участие във второто издание на състезанието „AUBG MultiTalent Quest”, организирано от Американския университет в България и е отворено за всички единадесетокласници от България и съседните държави, които искат и могат да покажат своите умения и знания в различни области на английски език.

В първия кръг учениците направиха собствено видео, в което представиха себе си – своето хоби, своите таланти и амбиции. Друга задача към тях бе да направят тест по математика и английски език. Нашите ученици успешно преминаха първия кръг и бяха поканени за участие във втори в кампуса на Американския университет в Благоевград.

Във втория кръг на състезанието за млади таланти участниците (общо 64) премериха сили в различни дисциплини – дебатиране, решаване на социални проблеми и решаване на задачи по математика. Те имаха възможността да избират между това да покажат своя артистичен или спортен талант. Възпитаникът на ПМГ „Яне Сандански“ – Петко Милчев от XI клас, извоюва първо място сред всички участници в спортната дисциплина. Единадесетокласничките Илияна Москова и Марина Цуцуманова представиха училището ни по забележителен начин, демонстрирайки своите знания, таланти и комуникативни умения по английски език. Наградният фонд за всички победители бе 20 000 лв., като той включва лаптопи, таблети, обучения и ваучери.

Мариела Коджебашева – ученичка в XII клас на ПМГ „Яне Сандански“ и миналогодишна участничка в „AUBG MultiTalent Quest”, бе поканена за жури и помощник-организатор на състезанието. „Нашите ученици показаха, че имат широка обща култура, развито логическо мислене, както и таланти в множество академични, креативни и спортни дисциплини. Те владеят английския език на едно много високо ниво, което им дава поле за развитие в най-различни области“ – коментира тя.

Специален гост на състезанието бе Росен Плевнелиев – дългогодишен приятел и от тази година специален посланик на Американския университет.

Поздравления за Илияна Москова, Марина Цуцуманова, Петко Милчев и Мариела Коджебашева. Гордеем се с вас!

Comments

comments