Ученици от 16 професионални гимназии в страната идват в Благоевград за Националното състезание за икономисти на английски език

6X3A1148

Национално състезание за икономисти на английски език ще се проведе в Американския университет в Благоевград на 11 и 12 април. Организацията и провеждането на състезанието се осъществяват в партньорство между Професионалната гимназия по икономика Иван Илиев“ и Американския университет в България, с подкрепата на Регионално управление по образованието-Благоевград.

Състезанието се провежда за 4-ти пореден път, в него сили ще премерят ученици от 11 и 12 клас на професионалните гимназии по икономика и професионалните гимназии с икономически специалности. Гости на Благоевград за 2 дни ще бъдат ученици от 16 гимназии в страната от градовете Русе, Шумен, Варна, Бургас, Пловдив, Петрич, Сандански, Първомай, Пазарджик, Перник, Кула, Монтана, Велинград, Смолян и Кърджали.

Целите на състезанието са учениците да приложат на практика познанията по английски език, както и да се стимулират да усвояват и използват икономическа терминология на английски език, да се предостави възможност за творческа изява на ученици със задълбочени познания по английски език и формирани практически умения областта на предприемачеството.

Сред целите още е стимулиране на иновативността, креативността и екипната работа на учениците, както и насърчаване развитието на предприемаческа култура и предприемаческо поведение. Не на последно място е и целта да се развива сътрудничеството между професионалните гимназии и бизнеса и между професионалните гимназии и висшите учебни заведения.

Comments

comments