Търговският регистър вече работи и онлайн

zx860y484_3302158

Tърговският регистър вече работи и онлайн. Това се вижда от сайта му. По-рано днес от Агенцията по вписванията – отговорната за базата данни институция, съобщиха, че от днес той работи на място в офисите му, и обещаха да бъдат възстановени функциите му през интернет в 16 часа.

Търговският регистър и Регистърът на юридическите лица с нестопанска цел претърпяха срив на 10 август. Няколко дни нито една от функциите им не работеше. След това те поетапно започнаха да бъдат възстановявани.

Сривът бе обяснен първоначално с технически причини, като той доведе до оставката на шефа на агенцията – Зорница Даскалова. В първата си публична поява след случилото се тя лаконично обобщи ситуацията с репликата, че такива неща се случват.

 На нейно място скоростно бе избрана Габриела Козарева. Даскалова бе предложение от „Атака“, но като член на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) при нея попаднаха доста преписки, свързани с интересите на икономическите кръгове около депутата от ДПС Делян Пеевски, припомня „Капитал“. Същата политическа връзка може да се направи и за Козарева.

Comments

comments