Трима души припаднаха в „Арена Армеец” при предаване на протоколите

991-ratio-arena-armeec

Става въпрос за един мъж и една жена, които са членове на секционни комисии, както и за един полицай

Трима души припаднаха в зала „Арена Армеец” при предаване на протоколите. Това потвърдиха от Общинската избирателна комисия. Става въпрос за един мъж и една жена, които са членове на секционни комисии, както и за един полицай.

Двамата членове на комисии са откарани към столичната Окръжна болница. Жената е имала проблем с кръвното налягане, а мъжът е получил епилептичен припадък. На полицая също му е прилошало, но той бързо е влязъл във форма и в момента вече отново е на работа.

С много сгрешени протоколи и изненадващо пристигане на Волен Сидеров, който искаше да се включи в преброяването, протече нощта в зала „Арена Армеец“. Броенето на бюлетините и предаването на изборните книжа продължава и тази сутрин. За много от членовете на секционните комисии, работата ще продължи и през днешния ден.

Много от протоколите са с грешки, което увеличава работата при обработката им. Напрежение обаче предизвика извозването на членовете на комисии, на които се наложи да изчакат 1-2 часа на студено пред спортното съоражение.

Малко след началото на ОИК се появи и лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Той се усъмни в честността на изборното броене в „Арена Армеец” и пожела лично да присъства на броенето вътре. Полицията обаче не го допусна.

„Разпоредбите на Изборния кодекс не позволяват на кандидатите да присъстват в изчислителният пункт, нито на заседание на ОИК. Застъпник на „Атака” не е проявявал желание да влезе да наблюдава преброяването“, коментира Полина Витанова, председател на ОИК София.

„Към този час сме приели протоколите на 690 секционни избирателни комисии (от 1600). Основните грешки са в протоколите за общински съветници и при разпределението на действителните гласове по отношение на преференциите. В такъв случай, грешката се поправя, след което се налага повторно въвеждане на резултатите, което забавя процеса”, завърши Витанова.

Източник: НОВА

Comments

comments