Трима български евродепутати в Благоевград

dav

 

Асим Адемов,Петър Курумбашев и Андрей Новаков представиха пред медиите от Югозапада своите основни задачи през започналия есенен политически сезон.

Според Асим Адемов от Групата на Европейската народна партия  в Европейския парламент „толерантността е ключът към Европа. Липсата и води до конфликти  и може сериозно да затрудни европейския път на някои страни от Западните Балкани. Това е рубиконът за тях“, подчерта   Адемов. Той  припомни и своята национална инициатива  „Да върнем родителите в училище“. На 12 октомври в Благоевград ще се проведе поредната регионална дискусия по тази тема.

Петър Курумбашев от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент съобщи, че предстои обсъждането на втория пакет „Мобилност“, който засяга автобусните превози.„ЕП иска да разреши неговата либерализация. Това е изключително опасно за нашия вътрешен пазар, затова предлагам всяка страна сама да реши какъв режим ще избере“- коментира Курумбашев. Той се обяви и за създаването на специализирана Агенцията за киберсигурност в нашата страна.

Андрей Новаков от Групата  на Европейската народна партия в Европейския парламент коментира бюджета на Европейския съюз след 2020 година и бе категоричен, „че не може да става дума за намаляване на  средствата. Напротив, предвижда се увеличение за България  с 8%, което е около 2 милиарда лева повече“. Новаков  обяви още, че специалната интернет платформа  за рекламиране на българските села ще стартира през  следващия месец на английски език.

В срещата  взеха участие журналисти от различни медии от Благоевградска и Кюстендилска области, а организатор на проявата бе  Бюрото на Европейския парламент в София. Неговият ръководител Теодор Стойчев представи предстоящите инициативи на бюрото, свързани с изборите за нов ЕП през 2019 година.Никола Миладинов, съветник „Преса и медии“ в представителството на ЕК в България,  даде информация за законодателните предложения на ЕК в сферата на миграцията, киберсигурността  и  външната политика.

 

Comments

comments