Три причини да минете на черен шоколад

dark-chocolate-mmm3

Със сигурност знаете, че черният шоколад е от т.нар. „суперхрани“. Изследване показа, че той може да подобри състоянието на сърдечната система и кръвното налягане, тъй като притежава противовъзпалителни съставки и антиоксиданти.

Освен това подобрява настроението и понижава риска от хронични болести.

Повечето експерти обясняват здравословните ползи от консумацията на черен шоколад със съдържанието на полифеноли – специфични флавоноиди, които имат антиоксидантно и противовъзпалително действие.

Черният шоколад съдържа магнезий

Знаете ли, че над 68% от хората не приемат достатъчно количество магнезий всеки ден? Черният шоколад е прекрасен източник на този минерал.

Черният шоколад е полезен за сърцето

Благодарение на противовъзпалителното си действие и регулирането на кръвното налягане, шоколадът е полезен за спортуващите хора, но и не само.

Едно изследване показва, че консумацията на малко черен шоколад два пъти седмично подобрява функциите на кръвоносните съдове, понижава кръвното налягане и регулира нивото на холестерола.

Мозъкът ви също извлича ползи от консумацията на черен шоколад

Флавоноидите са приятели на мозъка. Те подобряват функционирането на мозъчните клетки, защитават ги и стимулират регенерацията им.

Видимият за вас резултат ще бъде по-добра концентрация и внимание, по-бързо мислене и по-добра памет.

Comments

comments