/ВИДЕО/ Третокласен път Вълково-Драката, община Струмяни в окаяно състояние, от АПИ търсят средства за ремонта


Третокласен път Вълково-Драката, община Струмяни е в окаяно състояние.

Нашият екип получи сигнал от притеснени граждани, във връзка с лошата пътна настилка и огромните образували се дупки, които представляват опасност за преминаващите автомобили по третокласен път III-1082  част от Републиканската пътна мрежа на територията на област Благоевград.

Екипът ни изпрати официално запитване до Агенция „Пътна инфраструктура“, която ни заяви, че през изминалата година е ремонтиран 600-метров участък при 25-и километър.

Частичното изкърпване на отделни участъци от пътя, които са в лошо състояние е временно решение на проблема, а трайното е основен ремонт на пътя и такъв ще бъде направен при осигуряване на финансов ресурс, добавиха от АПИ в официалния отговор.

Очаква се стойността на проекта за ремонта на 29-километровия участък да е над 23 милиона лева, като Агенция „Пътна инфраструктура“ търси и разглежда възможности за осигуряване на необходимите средства.

Припомняме, че състоянието на участъка Вълково-Драката е в такова състояние не за първи път.

Въпросното частично изкърпване на отделните участъци от пътя състояло се миналата година е вследствие на пуснат от нашия екип сигнал до Агенция „Пътна инфраструктура“.

„Blagoevgrad-NEWS“ ще продължи да следи случая,до последната запълнена дупка.

Очаквайте още по темата.

 

Comments

comments