Трескава подготовка в Петрич за 24-ти Международен музикален фестивал „Златен кестен”

zlaten.kesten.logo-2

В дните 12-ти и 13-ти октомври Петрич ще бъде домакин на Международния музикален фестивал „Златен кестен”. На открита сцена на градския площад в петък, 12-ти октомври, от 19.00 ч започва конкурсната част на фестивала за нова популярна песен и конкурс за изпълнител. 12 изпълнителиот България, Македония, Сърбия и Албания са допуснати до участие в двата конкурса – за нова популярна песен и за изпълнител.

Журито, което ще ги оценява е в състав: Йордан Георгиев, Петко Петков и Валери Яков. Гостуващи изпълнители в първата фестивална вечер ще бъдат DJ Таркан,Pavell &Venci Venc’,Балет „НОВА”,Симеон Коруноски , Томислава и Яница. Втората фестивална вечер започва в 19.00 ч на 13-ти октомври, събота, с гала-концерт и награждаване на победителите от конкурса за нова популярна песен и изпълнител. Гостуващи изпълнители ще бъдат ДИОНА,4MAGIC, Маги Джанаварова ,Неделяна Христова,Валентина Александрова.

Организатори на Международния музикален фестивал „Златен кестен” са Община Петрич и НЧ „Братя Миладинови-1914”. Поканата е към всички жители и гости на община Петрич да се присъединят и да усетят емоцията на фестивала.

Comments

comments