СКАНДАЛ:Технически директор на сайт за благотворителност си написал 80 000 лв. заплата

Технически директор на платформа за даряване е получавал възнаграждение, достигащо сумата от 80 000 лева на месец, показа в свое разследване bTV.Става дума за платформата за дарения за добри каузи HelpKarma.

Проучването показва още, че въпросният технически директор Славчо Славчев регулярно е вземал месечно между 22 000 лева и 49 000 лева.

Разчетите сочат още, че общо за две години и четири месеца техническият директор е взел възнаграждения за общо 775 000 лева, като е получавал заплата дори в месеците, когато е бил в неплатен отпуск. Самият Славчо Славчев заяви пред медията, че трябва да провери защо е получавал такива суми.

За времето на активната си работа от 2018 г. платформата е събрала 21 млн.лв. от дарения на граждани, които подпомагат болни деца и други каузи. Над 13 млн.лв. са сумите, които са изплатени за каузи. Пет млн.лв. са в банкова сметка на фондацията. Така остават над 2 млн.лв. за които не се знае как се изхарчени, като се изключи, че процент от парите (5%-6,5%), които отиват за разходите на фондацията за издръжка и развитие на дейността.

 

Comments

comments