Тържествено шествие и празнична програма на площад „Македония“ в Благоевград за 24 май

18

С богата програма Благоевград отбеляза 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост,  и празник на Благоевград.

Тържествената програма започна с празнично шествие на училищата на Благоевград, което тръгна от Съдебна палата, премина по пешеходната улица „Тодор Александров“ и стигна до пл. „Македония“. То бе предвождано от Детски духов оркестър към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Вторият лъч тръгна от НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ предвождано от Биг Бенд-  Благоевград. В шествието се включиха официалните лица, директорът и ученици на НХГ „Св.св. Кирил и Методий“.

Пред  НХГ „Св.св. Кирил и Методий“ се състоя ритуал по полагане на венци и цветя в знак на почит към делото на светите братя.

Двата лъча се събраха на площад „Македония“, където празничната програма продължи с концерт, с изпълнения на музикално училище „Престо“ и Камерна опера- Благоевград, които успяха да докоснат  публиката.

В празничните събития се включиха още Н. ПР. Темиртай Избастин, посланик на Казахстан, почетния консул Митко Солаков, официални лица, представители на Българската православна църква, културни дейци, учители,общественици, граждани.

Честванията продължават тази вечер от 20.00 часа на площад „Македония“, когато на сцената ще излязат любимите изпълнители на България- Мария Илиева и Любо Киров. По време на събитието двамата музиканти ще изпълнят вдъхновяващите си хитове, ще представят нови парчета и ще изпеят специално за Благоевград старите си хитове.  На празничната сцена два от най- слушаните и предпочитани гласа на България ще изпълнят и съвместният си хит, познат на всички “Alright“.

03 17

Comments

comments