Tоп 15 на най-лоялните породи кучета

 

За разлика от другите животни, кучетата се държат добре с хората, не само защото им даваме храна и подслон. Ние споделяме с тях специална връзка от хилядолетия и с времето те са се превърнали в истински верни приятели на човека. Експеримент на ScienceDirect относно кучешкото поведение показва, че частта на мозъка, свързана с удоволствието и положителните емоции проявява активност, когато кучетата усетят аромата на своя стопанин. Това е същата част от мозъка, която при хората е свързана с любовта! Да, научен факт е, че кучетата и хората имат специални отношения. Кои обаче са най-лоялните породи кучета, при които верността и привързаността към техния стопанин е най-силно проявена?

Ще ти покажем най-лоялните породи кучета, проявяващи безусловна вярност и ще ти разкажем какво можеш да очакваш от тях

1. Акита ину

Акита ину
© Sony Pictures

Тази порода кучета са безусловно лоялни и изцяло отдадени на семейството. Акита ину води началото си от Япония и можеш да очакваш от тях обич, уважение и забавление!

Не е изненада и фактът, че едно от най-известните и верни кучета в света – Хачико е именно Акита.

2. Голдън ретрийвър

Голдън ретрийвър
© hjalmar111 / reddit

Голдън ретрийвърите са една от най-популярните породи кучета и затова си има причина. Те са дружелюбни, интелигентни, сладки са и също така безкрайно лоялни към своите стопани.

3. Немска овчарка

Немска овчарка

© depositphotos.com

Немската овчарка също е изключително популярна порода, която много хора обичат. Те са едни от най-интелигентните и смели кучета в света. Освен това са сред най-лоялните породи. В крайна сметка има причина полицаи, военни и незрящи хора да им доверяват изключително отговорни задължения.

4. Бигъл

Бигъл
© paperm3rmaid / reddit

Бигълите са не само надеждни, но и много дружелюбни, любопитни и с лек характер. Те много рядко проявяват агресивност и жестокост, това просто не е в природата им. За сметка на това обаче имат силен глас и определено знаят как да лаят.

5. Коли

Коли
© Metro-Goldwyn-Mayer

Колитата са още една много популярна порода кучета, най-вече благодарение на легендарната Ласи. Те могат да бъдат описани като предани, грациозни и горди. Когато става въпрос за тяхната лоялност, интелигентност и характер – те са се превърнали в истинска легенда.

6. Боксер

Боксер
© risk-is-write / reddit

Тези големи и шантави приятели са пълен пакет с добродетели. Боксерите са дружелюбни, страхотни са с децата, много забавни и предани, а освен това и много търпеливи и бдителни. Тази комбинация от черти на характера ги прави идеални за малки деца.

7. Санбернар

Санбернар
© dangle124 / reddit

Санбернарите са друга много популярна порода, която е чудесна, ако имаш деца или други домашни любимци. Те са игриви, очарователни и не случайно попадат в списъка на най-лоялните породи кучета. За тях е характерно и че са много отговорни и именно това е причината толкова често да се използват като спасителни кучета.

8. Пиренейско планинско куче

Пиренейско планинско куче

© terrafarma / reddit

Това е една величествена порода, която ще те изненада със своята безусловна лоялност. Пиринейските планински кучета са били използвани за пастири и наистина са пазители на своето стадо или семейство. Не си мисли обаче, че не обичат игрити, защото това не е така. Те са изключително сладки, интелигентни, привързани и обичат дома си.

9. Лабрадор ретривър

Лабрадор ретривър
© FuriousToast / reddit

Лабрадорите са изключително симпатични, интелигентни и обичат да играят навън. Те са страхотни за деца и са пълни с обич! Тяхната преданост е толкова силно изразена, че няма да те оставят, дори и да си останал в леглото с настинка или просто да гледаш телевизия.

10. Доберман

Доберман
© hasp225 / reddit

Може да са големи и да изглеждат леко плашещо, но са страхотна порода семейни кучета. Доберманите са не само верни, но и много безстрашни и бдителни.

11. Дакел

 

Дакел
© DoserSSB / reddit

Дакелите може да са малки, но определено се държат като големи кучета, в добрия смисъл на думата! Те са дружелюбни и любопитни, но също така и свирепи, както и много отдадени и привързани към семейството си.

12. Ирландски вълкодав

Ирландски вълкодав
© mac_is_crack / reddit

Ирландските вълкодави определено са едни нежни гиганти. Не позволявай на големия им размер да те заблуди. Те всъщност са много спокойни, мили и привързани. Верността е основна тяхна характеристика, която ги прави толкова специална порода.

13. Ротвайлер

Ротвайлер

© unknown / reddit

Ротвайлерите са игрива, любяща, уверена и всеотдайна порода кучета. Те изглеждат респектиращо, но могат да бъдат много шантави и весели. Винаги са готови да се забавляват и да си поиграят със своя стопанин.

14. Шар пей

Шар пей
© um_yeahok / reddit

Шар пей е много независима, спокона и надеждна порода кучета. Те често се използват за кучета компаньони и пазачи поради физическите си характеристики.

15. Чихуахуа

Чихуахуа
© ToDoTheHump / reddit

Чихуахуа може да е най-малката порода в света, но те не се възприемат така. Те имат поведение на големи кучета, заедно с много чар, грациозност, преданост и малко наглост.

Comments

comments