Свалиха и Сънчо от ефира на БНТ 1

898823

Емблематичната за десетки поколения рубрика „Лека нощ, деца!“ е свалена от ефира на БНТ 1, става ясно от седмичната програма на медията. Сънчо е „преместен“ в далеч по-малко гледания канал БНТ 2.
Първото издание на „Лека нощ, деца!“ е на 5 март 1960 г. Милиони български деца са заспивали със Сънчо в 19.50 ч.  През 2003 г. рубриката беше свалена от програмата, но година по-късно отново беше върната в ефира на Канал 1.
Вместо детски приказки и филмчета, родителите на малчуганите ще ги приспиват със сериала „Ловци на реликви“.
Държавната телевизия се оказа на червено – в опит да пести пари Кошлуков изрита най-рейтинговото шоу от ефира на медията „Стани богат“, което се справяше прилично на фона на централните новинарски емисии на БТВ и Нова ТВ. Каква е причината да бъде изтрит „Сънчо“, не става ясно, но ще е тъжно, ако предаването е орязано от новата програмна схема заради средства или гонене на рейтинг, съобщава „Стандарт“.
Любопитна подробност е, че за хиляди румънци единствената фраза, която знаят на български език, е „Лека нощ, деца!“. По времето на Чаушеску румънската телевизия няма толкова интересна рубрика за най-младите зрители и те заспиват с българския Сънчо.

Comments

comments