Сълзотворен газ в центъра на Париж

zx860y484_3358749

Полицията използва сълзотворен газ в центъра на Париж срещу протестиращи „жълти жилетки“, които влязоха в сблъсъци със силите на реда, предаде „Ройтерс“, цитиран от БТА.

Властите съобщиха, че 127 души са били задържани, след като полицията открила у тях чукове, бейзболни бухалки и метални топки. Демонстранти, развяващи френски знамена, облечени със символичните светлоотразителни жълти жилетки, се събраха днес, още преди разсъмване, край Триумфалната арка, която беше повредена при безредиците миналата седмица, предаде Асошиейтед прес.

Групи от протестиращи, разгневени от президента Еманюел Макрон и високите данъци, се опитаха да стигнат днес до президентския дворец, заобиколени от голям брой полицаи, за да не се допуснат изблици на насилие след най-големите бунтове в Париж от десетилетия, предаде АП.

Около 89 000 служители на силите за сигурност, подкрепяни от жандармерия и бронирани коли, са разположени из цялата страна. Само в Париж те са 8000.  Силите на реда вземат мащабни мерки за сигурност.

Снимка: Ройтерс

Comments

comments