Съдът прекрати наказателното производство срещу футболиста Даниел Златков за побой пред благоевградска дискотека

даниел златков

Районен съд – Благоевград прекрати наказателно производство срещу футболиста Даниел Златков

Районен съд – Благоевград прекрати производството по Наказателно дело от частен характер с номер 2326/2018г. срещу Даниел Златков от Благоевград за боя пред дискотека „Илизиум“ на 4 март 2018г. То беше образувано по тъжба на Оливър Златков по обвинение за лека телесна повреда/престъпление по чл.130 ал.1 от НК/.

Поради постигане на спогодба между страните, която понастоящем е изпълнена, районният съдия Владимир Пензов прекрати наказателното производство срещу Даниел Златков , като определението подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Благоевград.

Припомняме, че на 4 март, около 05:55 часа в полицията в Благоевград бе получен сигнал, че в района на местната дискотека „Илизиум“, е нанесен побой на 21-годишен младеж. Пострадалият беше настанен за наблюдение в болницата в Благоевград, а Даниел Златков – задържан за срок до 24 часа.

Според съобщението на прокуратурата около 3,30 часа в неделя пред дискотеката 21-годишният Оливър Златков видял Даниел Златков и го предизвикал с думите „да си направим ММА среща“.  Заедно с  футболиста била и неговата съпруга, която отговорила, че Оливър не е в категорията на Даниел Златков, тъй като той бил видимо около 50 килограма.

Последвали нови реплики с обиден характер от страна на Оливър, което провокирало футболиста и той му нанесъл няколко удара с ръце в областта на главата и тялото.

Когато го пуснал, младежът се изправил и двамата продължили спора, който скоро прераснал отново в сбиване. Този път Даниел Златков нанесъл на пострадалия удари с крак в главата, при което той изпаднал в безпомощно състояние. От удар с ръка в лявото слепоочие  Оливър изпада в безсъзнание за повече от две минути.

След постигната спогодба между двамата мъже, районният съдия Владимир Пензов прекрати наказателното производство срещу Даниел Златков.

Comments

comments