Съдът отложи гледането на мярката на Димитър Желязков-Очите заради влошеното му здравословно състояние

550639

Специализираният съд отложи с няколко часа гледането на мярката на Димитър Желязков-Митьо Очите

Желязков обясни, че здравословното му състояние е влошено. Той припомни, че е претърпял медицинска операция в областта на корема, а сега ранната му е отворена и кърви. Желязков заяви, че при това положение няма как да остане в ареста, защото там няма нужните условия да поддържа необходимата санитарна хигиена.

„Димитър Желязков е с 96% инвалидност от ТЕЛК-комисия от лятото на миналата година. Има неизвадени проектили от тялото и вече близо 24 часа се държи без лекарска помощ. А дори и в момента кърви”, заяви адвокатът на Желязков Илиян Василев. И настоя за провеждане на спешен медицински преглед. Магистратите уважиха това искане.

От прокуратурата пък твърдят, че Митьо Очите е бил прегледан при постъпването му в ареста, след като бе екстрадиран у нас от Турция в петък вечерта. Съдът задължи държавното обвинение да представи документацията от прегледа.

Специализираният съд разглежда медицинските документи от прегледа, който е бил направен късно снощи на Желязков. Той беше върнат у нас с полет от Истанбул.

Специализираният наказателен съд гледа мярката на екстрадирания Димитър Желязков – Митьо Очите, който е с повдигнати обвинения за извършени престъпления и за ръководене на организирана престъпна група.

 

 

 

Comments

comments