Съдът остави в ареста „валиумният изнасилвач“

991-ratio-temida-syd

Софийският районен съд остави за постоянно в ареста нидерландския гражданин Йохан Фредерик Стелингверф, известен като „валиумния изнасилвач“. Според магистратите има достатъчно доказателства, че той е извършил престъплението за което е обвинен за насилие над унгарска гражданка на 26 октомври миналата година.  Освен това може да се укрие или да извърши друго престъпление, предаде NOVA.

Това е второ обвинение за Стелингверф, след като той бе задържан за брутално изнасилване на 32 -годишна майка на три деца от София, месец след това. Според защитниците му разследващите нямат доказателства, а единствено разпит на  унгарска гражданка, който наподобява еротичен разказ на шестокласник. Защитата изтъкна, че Стилингверф има чисто съдебно минало, а прокуратурата трупа червени точки, повдигайки тези обвинения.

Пред съда обвиняемият подчерта, че иска да докаже своята невинност и ще го направи. „И ще спазвам условията на домашен арест, аз го доказах. Ваша чест!“, каза Стелингверф. По думите му, докато бил в затвора непрекъснато бил бит и ритан. Ако се докаже вината му го грозят от 2 до 8 години затвор.

Определението подлежи на незабавно изпълнение. Може да обжалва в 3-дневен срок.

Comments

comments