Съдът остави без движение 4-те жалби срещу решението на ОИК за прекратяване пълномощията на кмета на Благоевград Румен Томов

чук на съдия

Административният съд остави без движение жалбите на представители на четири партии против решението на ОИК – Благоевград, с което бе отказано предсрочно прекратяване на пълномощията на избрания за кмет на Благоевград Румен Томов. Отказът се оспорва от областния координатор на ГЕРБ Андрей Новаков и тримата кандидати за кметове на местните избори Албина Анева от партия МИР, Валери Смиленов от партия „Нова алтернатива” и Илия Илиев от партия „Свобода“. Жалбите бяха внесени в Общинската избирателна комисия миналия петък, в последния ден от изтичане на срока за обжалване, а в понеделник постъпиха в Административния съд.

Делото е разпределено на съдия Димитър Узунов, който, след като се е запознал с жалбите, е установил, че са нередовни. Андрей Новаков от ГЕРБ не е представил документ за юридическа правоспособност, а при другите три жалби не е ясно кой е упълномощен да представлява партиите. Албина Анева не е представила пълномощно от председателя на партия МИР, жалбата на Валери Смиленов е подписана от пълномощника Христо Христов, но не е представен документ кой представлява партия „Нова алтернатива”, същото се отнася и за Илия Илиев.

И четирите жалби са оставени без движение, като жалбоподателите имат 3-дневен срок от получаване на съдебното определение да отстранят нередностите.

Източник:struma.bg

Comments

comments