„Спри! Време е за театър!“: Актьори и театрали от Благоевград се обединяват в обща кауза за Международния ден на театъра

Спри време е (1)

„ Спри! Време за театър!

Живеем за играта. Открий местата!

Влез в пиесата и празнувай с нас 27 Март – Международен ден на театъра!“

 

 

 

 

 

 

За първи път актьори и театрали в Благоевград обединяват усилията си, за да отбележат заедно  27-ми март – Международен ден на театъра. Театрално сдружение „ГЕСТУС“, кани Драматичен театър „Никола Вапцаров“, Общински куклен театър и студентите по театрално изкуство към Югозападен университет „Неофит Рилски“, за да създадат „време за театър“ в общ проект, реализиран за жителите на града.

„През последните години, разделението между различните театрални институции и трупи в града е факт, също и отчуждението на публиката към изкуството и емоцията на театъра. Трудно е да изкореним заложените с години практики, които отдавна не работят. Днес е време за промяна! Градът има нужда от културен живот, от изкуство. Това събитие е  малка крачка към това.“, издават любопитна информация от театър „ГЕСТУС“.

Те запазват голяма част от това, което ще се случи на 27-ми март в тайна. На същата дата обаче,  от 12 часа – пред БИЛЛА, от 13:00 часа – пред ЛАРГО МОЛ и от 14:00 часа пред ОПЕРАТА, всеки жител и гост на Благоевград може да се включи и сподели театралната феерия от преживяване и забавление.

Comments

comments