Спите ли по корем? Ще спрете, след като прочетете това

spanepokorem

Когато говорим за позиция на сън, всички имаме различни предпочитания.

Докато някои могат да спят само настрани, други го правят по корем. Ако последното се отнася и за теб, значи задължително трябва да продължиш да четеш.

Докато за позицията на сън по корем се смята, че помага при борбата с хъркането, според щатската Mayo Clinic, това може да ви причини сериозна болка в гърба.

Спането по този начин изправя гръбначния ви стълб, което пък поставя задните ви мускули на допълнителен натиск, посочва The Sun.

Това е неудобно положение и за врата ви. Според специалиста по гръбначния стълб Пол Гроус, затова често води до болка в шията или гърба между раменете ви.

Всъщност, експертите смятат, че лежането по гръб е една от най-лошите възможни позиции, когато става въпрос за грижата за гръбнака.

За да дишате комфортно, трябва да лежите с главата и шията, напълно завъртени на една страна, съветват още те.

Но какъв е вариантът за онези от нас, на които им е трудно да заспиват в други пози?

Ако държите да спите по корем, опитайте да поставите възглавница под таза. Това помага да се отнеме известен натиск от гръбнака.

„Ако не можете да спите по друг начин, намалете напрежението в гърба си, като поставите възглавница под таза и долната част на корема“, съветват още от Mayo Clinic.

„Ако причинява напрежение, опитайте да спите без възглавница под главата си,“ казват експертите.

Comments

comments