Сотир Цацаров в НС: Разследването за шпионаж не е политическа акция преди местните избори и не е атака срещу движение „Русофили“

efb9f785f240cae595cf0f348f958f99

Главният прокурор Сотир Цацаров днес по обед бе изслушан в НС, заради шпионския скандал у нас. Той напълно отхвърли твърденията, че разследването е политическа акция преди местните избори и подчерта, че то не е атака срещу движение „Русофили“.

„ Това, което ние правим, е да се опитваме да си вършим работата. Фактът, че движението е било използвано за реализацията на определени цели, които са и съответно финансирани, не означава, че ние трябва да хвърлим сянка или да преследваме за идеи членовете на това движение“, каза той.

Главният прокурор съобщи още, че държавата е наложила 10-годишна забрана за влизане в България на руския бизнесмен Константин Малофеев, след като вчера такава забрана получи и бившият ръководител на Руския институт за стратегически изследвания Леонид Решетников.

В кулоарите на парламента Сотир  Цацаров каза, че все още не се е запознал със съдържанието на внесения до него сигнал за готвени протести, които могат да се радикализират, съобщи БНР.

Главният прокурор Сотир Цацаров бе изслушан в Народното събрание за шпионския скандал по искане на партия „Атака“.

По-рано днес парламентът изслуша по същата тема шефа на ДАНС и вътрешния министър по предложение на ГЕРБ.

Снимка: БГНЕС, архив

Comments

comments