Сотир Цацаров отрече, че ще бъде пратен да разследва военни престъпления в Хага

Бившият шеф на антикорупционната комисия Сотир Цацаров отрече, че ще бъде пратен в Международния наказателен съд в Хага да разследва военни престъпления. Пред в.“24 часа“ той нарече информацията „фалшива новина“.

 

Вчера в. „Сега“ съобщи, че Цацаров, който от 1 март работи във Върховната касационна прокуратура, вече е началник на наскоро създаден отдел там – „Нормативен анализ“.

 

Звеното е създадено на 16 март и за него главният прокурор Иван Гешев поиска да бъде увеличен щатът. Цацаров ще координира участието на прокуратурата в междуведомствени работни групи по изготвяне на проекти на нормативни актове чрез участие в работата им, изготвяне на мнения и становища по проекти за нормативни актове, изготвяне на проекти за искания до Конституционния съд и становища по конституционни дела и т.н.

Бившият главен прокурор подаде оставка като председател на антикорупционната комисия и се върна във върховната прокуратура в началото на март.

Малко след като обяви, че напуска поста – нещо, за което настояваше и управляващото мнозинство, стана известно, че ДАНС е отнел допуска му до класифицирана информация. Цацаров обжалва това и наскоро стана известно, че той отново има достъп до тайни, след като Държавната комисия по сигурност на информацията (ДКСИ) е отменила отнемането. Цацаров съди премиера Кирил Петков за 15 хиляди лева.

Comments

comments