Сотир Цацаров е с отнет достъп до класифицирана информация

Председателят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров е с отнет достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“, каза днес пред Би Ти Ви премиерът Кирил Петков. Той е бил уведомен за това от Държавна агенция „Национална сигурност“.

 

Решението е с днешна дата на база проверка за т.нар. контрол на надеждност, като е преценено, че той е неблагонадежден. „Не мога да кажа дали оставката от вчера на Сотир Цацаров е на база негово предположение за това решение. Надявам се това да не е така“, поясни Петков. Той приветства ДАНС за решението и подчерта, че то показва, че вече няма хора над закона. Премиерът подчерта, че оценката му за работата на Цацаров е „силно отрицателна“.

 

Петков посочи още, че Цацаров ще бъде уведомен днес за решението, като се появи на работа. В отговор на въпрос премиерът каза, че отнетият достъп до класифицирана информация не значи, че Сотир Цацаров вече не е шеф на КПКОНПИ. Той поясни, че при тази ситуация той няма как да си върши работата. Цацаров, който обяви вчера, че ще подаде оставка, планираше да остане на поста до март, за да представи пред депутатите резултатите от работата на Антикорупционната комисия през 2021 г.

Comments

comments