/СНИМКИ/ Сигнал от граждани: Над 10 години при пороен дъжд, улиците в ж.к.“Запад“ се наводняват

zapad2

Пороен дъжд, придружен от силен вятър нанесе щети в Благоевград.

Днес, в следобедните часове за кратък период от време, се изсипаха над 10 литра на квадратен метър дъжд в Благоевград.

За по-малко от 30 минути след поройния дъжд улиците в града бяха наводнени и затрудняваха движението, както на автомобилите, така и на пешеходците.

Благоевградчанин, живеещ в ж.к. „Запад“ се свърза с екипа на „Благоевград нюз“, за да изкаже възмущението си от това, че при всеки порой пред блока му се образува „басейн“ и колите са залети с вода, заради шахтите, които по негово мнение са амортизирани.

Ето какво разказа той пред нашия екип :

„От над 10 години при пороен дъжд пред блока ми – номер 34 в ж.к. „Запад“, улицата се превръща в басейн, колите са залети, а преминаването на хората е невъзможно. Трябва да преплуваме, ако искаме да преминем от другата страна. Според мен шахтите са амортизирани и не могат да поемат количеството вода, за да се отводни улицата и се получава един дискомфорт, който сме длъжни да търпим над 10 години, при всеки по-обилен дъжд. Сигнализирали сме многократно, компетентните институции са се отзовали, шахтите се почистват, но при следващия силен дъжд, ситуацията се повтаря. Цялата улица от блок 34 до 29 се превръща в едно блато, в буквалния смисъл. Зад блоковете на паркинга,както и в квартал „Грамада“- положението е същото, а там паркират над 100 автомобила, чиито ремонти на двигателите може да бъдат доста солидни, имайки предвид, че водата стига до ниво от 1 метър.“

„Апелираме институциите да решат веднъж завинаги този сериозен проблем с наводняването на улиците в ж.к. „Запад“ в Благоевград.“, заяви Ивайло Петков.

zapad

zapad3

zapad4

Comments

comments