/СНИМКИ/ Новите автобусни спирки в Благоевград на място или не?

РТЦ

 

spirka1

 

spirka2

 

 

Десетките предложения, изпратени по повод инициативата на кмета на Благоевград – „Ти предложи, кмете направи!“ започнаха своята реализация. След като благоевградчани масово изпращаха искане за създаване, структуриране и използване на нови спирки за градския транспорт в града, инициативата влезе в ход от 1-ви април. Новите спирки са 17 на брой, а връзката между тях се осъществява при Трето основно училище „Димитър Талев“, намиращо се на булевард „Св.св.Кирил и Методий“.

 

До тук добре, инициативата е изпълнена, но читател на „Благоевград нюз“ ни изпрати снимки на местоположението на някои от новите спирки в Благоевград. Част от тях са разположени на неподходящи места за спирка, сигнализира разтревоженият гражданин. Тези спирки се намират на улица „Иван Михайлов“ в района на Радио телевизионния център, както и на улица „Славянска“, в близост до Ветеринарната клиника. На въпросните места винаги има спрели автомобили, които възпрепятстват престоя на градския транспорт и поради тази причина гражданите трудно се възползват от него. Друг факт, за който спомена читателят е този, че въпросната спирка не е в качеството си на спирка (Спирка е място по маршрута на превозно средство от обществения транспорт, на което то престоява, за да могат пътниците да слизат и да се качват.), поставени са просто табели, които дори не са видими за гражданите

Според „Закона за движение по пътищата“ автомобилите нямат право да спират до 50м. в обсега на автобусната спирка.

Ето как една добра инициатива може да бъде компрометирана заради некачествено изпълнение, считат граждани на Благоевград.

SPIRKA4

 

spirka5

 

Автобусна спирка в Бургас
Автобусна спирка в Бургас

 

 

 

Comments

comments