/СНИМКИ/ НАП санкционира търговски обекти в Благоевград, сред тях общинска фирма и два обекта косвено свързани с председателя на ОбС

Тасков

аква

00000000

 

Националната агенция за приходите е санкционирала търговски обекти, свързани с председателя на Общински съвет Благоевград – Радослав Тасков и член от групата му  в ОбС- Васил Димитров.

На страницата на НАП всеки гражданин може да намери списъка на подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местонахождение, независимо за кой град в страната става дума. Може да се извършват справки за всеки обект, както и за тези, в които органите по приходи на НАП са установили нарушения на разпоредбите на ЗДДС, които са предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка „Запечатване на обект“. Мярката може да бъде наложена за срок до 30 дни независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.

В Благоевградско търговските обекти, които са санкционирани и проверени са десетки, сред тях обаче откриваме интересни фирми, свързани с обществени личности.

Един от тези обекти, се оказва заведението „Пастис“, което се намира на ул.“Трайчо Китанчев“ 2 . По данни от търговския регистър, обектът се води на името на съпругата на Радослав Тасков – Албена Таскова. От справката на НАП става ясно, че е проверено и е в списъка със санкционираните.

Другият обект, който е сред  санкционираните от НАП е  Аквапаркът, чийто управител  е  член на  Общински съвет – Благоевград, от групата на Радослав Тасков, а именно Васил Димитров.

Откриваме и общинската фирма „Биострой“ ЕООД, която стопанисва водните колела в парк Бачиново и както става ясно, също е нарушила правилата, което е довело до попадането й в списъка на тези, които са понесли санкции за действията си.

Предоставяме списъкът на подлежащите на запечатване търговски обекти в Благоевград и тяхното местонахождение, съгласно чл. 187 от Закона за данък добавена стойност, който беше качен на официалната страница на Национална агенция за приходите :

– Снек бар  („Пастис“) , намиращ се на адрес ул.“Трайчо Китанчев“ 2

– Увеселитен парк (Аквапарк) , позициониран на адрес ул.“Хайдукови“ 74

– Зоомагазин, намиращ се на ул.“Тодор Александров“ 52

– Магазин за плод и зеленчук ( Алекс Фрутс) с адрес ул.“Тодор Александров“

– Кафе-аператив (Айсберг) , ж.к. Ален мак

– Кафе-пицария (Випс) , ж.к. Еленово

– Фитнес зала , ж.к Еленово

– Снек бар (Лозата), ж.к Еленово

– Водни колела – парк Бачиново

– Студио за красота -„Имидж“

– Ресторант – механа „Воденицата“ , парк „Бачиново“

Екипът на „Благоевград нюз“ ще следи случая и ще информира читателите, относно размера и вида  на санкциите.

Comments

comments