Ангелов: Да се избягват пътувания в областите Благоевград и Търговище

 

 

 

Да се избягват пътувания в областите Благоевград и Търговище заради висока заболеваемост от COVID-19, призова по време на брифинг днес министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. На национално ниво има достатъчно болнични легла за коронавирус, но по области започват затрудненията, добави той.

Заради неспазване на противоепидемичните мерки, наложени в страната, ще бъде засилен контролът от страна на органите на РЗИ и полицията, както и от всички институции, които могат да осъществяват контролни функции, добави министър Ангелов. Контролът ще се извършва и през нощта на обществените места – търговски обекти, молове, нощни заведения.

Общо за страната има 1380 хоспитализирани с коронавирус, като 67 са в интензивни отделения. Леглата, за които има готовност да бъдат разкрити за пациенти с по-леки симптоми, са 7307, а леглата по области за цялата държава за интензивна терапия са 1108, посочи министър Ангелов. Засега има 19 процента заетост на леглата за болнично лечение без дихателна реанимация и 6 на сто заетост на леглата за имащите нужда от дихателно лечение и реанимация. От направените тестове през изминалото денонощие има 25 медицински служители с положителни резултати.

 

 

 

 

Източник:БТА

Comments

comments