Сменен е шефът на пътническите превози в БДЖ

zx860y484_3371230

БДЖ – Пътнически превози от днес има нов управител. Съветът на директорите е освободил досегашния шеф Пламен Пешаров и е назначил на негово Христо Иванов, който идва от частна компания за железопътни превози, се разбира от прессъобщението на държавния жп холдинг.

В него Иванов е представен като дългогодишен специалист в областта на железопътния транспорт като професионалната му кариера е изцяло свързана с железницата. През 1984 г. той постъпва като технолог на гара Стамболийски, бил е диспечер в жп управлението в Пловдив. От 1989 г. до 1998 г. е заемал длъжностите главен специалист „Пътнически превози“, заместник началник в отдел „Пътнически превози“ и заместник началник ЖПУ по „Експлоатация“ в Пловдив. От 1998 г. насам е изпълнявал последователно ръководните позиции директор на „Поделение за пътнически превози“ Пловдив и началник на „Поделение за превозна дейност“ Пловдив. Ръководил е дирекция „Пътнически превози“, „Поделение за пътнически превози“ София и е бил директор „Експлоатация“, както и директор „Маркетинг и продажби“ в „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД. От 2016 г. е заемал длъжността „Ръководител превози“ в частен железопътен превозвач.

Инж. Христо Иванов е завършил Техническият университет в София, специалност „Експлоатация на железопътния транспорт“. Има и магистърска степен по финанси във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий“, сочи биографичната справка.

Смяната в пътническите превози идва след като министърът на транспорта Росен Желязков през ноември смени ръководството на холдинг БДЖ „поради невъзможност за работа в екип“.

Comments

comments