Сливи за смет в Благоевград: три бутилки „Пиринско“ в замяна на минимум десет празни бирени опаковки

images

 

Тази събота, от 11:00 часа  на площад „Македония“ в Благоевград ще се проведе  кампания за разясняване и насърчаване  на разделното събиране на опаковки от бира и тяхното рециклиране.

За втора поредна година жителите на града ще получат еднократно по три бутилки бира местно производство в замяна на минимум десет празни бирени опаковки, предадени за рециклиране. Инициативата е под наслов „Заедно за природата“ и се провежда за втора поредна година в Благоевград. Тя има за цел  да  насочи общественото внимание към рециклирането на отпадъци, както и да допринесе за екологичния начин на живот и опазването на околната среда.

Всички посетители ще имат възможност да научат ползите от рециклирането чрез интерактивни игри, филми и образователни програми в специално изградена шатра на „Екопак България“.

Новото тази година в кампанията е възможността всеки участник лично  да подкрепи две зелени каузи: подновяване на указателни туристически табели в НП „Пирин“ и изграждане на градинка на биоразнообразието  в партньорство с  Българското дружество за защита на птиците.

Comments

comments