Следващият петък СЕМ ще каже за поисканата от редколегията на БНР оставката на генералния директор Светослав Костов, тръгна подписка и в негова подкрепа

640_bnr-72b561662a

Редколегията на БНР поиска оставката на генералния директор на радиото Светослав Костов заради временното отстраняване от ефир и отнемането на ресора на журналиста Силвия Великова. Това стана на заседанието на Съвета за електронни медии, на което бяха поканени членовете на редколегията.

Следващият петък СЕМ ще обсъжда това искане за оставката на шефа на радиото.

СЕМ реши, че на БНР ще бъде наложена имуществена санкция за нарушаване на Закона за радио и телевизия, за нарушаване на условията на индивидуалната лицензия заради спирането на програмата  за 5 часа на 13 септември.

С искане за проверка по изнесените твърдения за натиск върху журналисти от Българското национално радио, за опит за цензура и за физически заплахи ще бъде сезирана прокуратурата.

По-рано днес в ефира на БНР, пенсионираният преди броени дни директор на „Хоризонт“  Ивайло Савов заяви: „Беше упражнен безпрецедентен натиск върху един легитимно избран генерален директор на БНР“.

„Това ръководство няма повече място като ръководство на БНР“, коментира темата в интервю за предаването „Нещо повече“ по БНР медийният експерт проф. Нели Огнянова.

В защита на генералния директор има подписка със събрани близо 200 подписа, съобщи в интервюта за предаването „12+3“ по „Хоризонт“  Елица Доцева – председател на КНСБ към Националния радио и телевизионен синдикат, един от инициаторите на подписката. Тя отрече Светослав Костов да е поискал това от тях.

Comments

comments