След публикация на „Blagoevgrad-NEWS“ събориха рушаща се сграда в ж.к. „Еленово“

72971335_2593650857389926_1722180447158403072_n

След наша публикация събориха рушащата се сграда в центъра на ж.к. „Еленово“

Преди десетина дни, на е-майла на „Blagoevgrad-NEWS“ получихме писмо от живущи в квартал „Еленово“. Благоевградчани сигнализираха за сграда (бившето заведение „Соларис“), която се намира в окаяно състояние. Сигналът бе придружен със снимки, от които бе видно лошото състояние, в което се намира сградата.

Здравейте, тъй като вече неколкократно сигнализираме община Благоевград и проблемът остава нерешен, се обръщаме към Вас за съдействие. Надяваме се давайки повече гласност, чрез Вас да накараме институциите да си свършат работата. 

Става въпрос за разпадащата се сградата на бившето заведение „Соларис“ в центъра на ж.к. „Еленово“. Мястото се е превърнало в тоалетна, развъдник на бълхи от бездомни животни, а в късните часове и свърталище на съмнителни лица. Миризмата, която се разнася от там е непоносима.

Недопустимо е да се примирим с това, ситуацията е такава вече от няколко години. В непосредствена близост се намират поликлиниката, млечната кухня, училищно общежитие и множество жилищни блокове. Съществува риск за здравето и сигурността, както за преминаващите, така и за стотиците семейства, живеещи в непосредствена близост.

От името на Сдружението на собствениците на жилища от блокове 21, 22 и 23 е подадена писмена жалба в деловодството на общината през месец юли, като преди това многократно са подавани сигнали на телефона в общината. Отговорът на Община Благоевград е, че терена е общинска собственост, но е отдаден за ползване на Общински пазари ООД и те са ги уведомили за сигналите от наша страна. И с това те приключват, ние очакваме адекватни мерки, проблема се задълбочава все повече – необходимо е цялостно отстраняване на разрушената сграда.

Нека заедно накараме институциите да си свършат работата, да не си прехвърлят отговорността, за да можем да живеем нормално в нашия град.

5678-2200x1497

Десет дни след публикувания материал по темата на сайта ни, кандидатът за кмет от ГЕРБ Атанас Камбитов публикува в социалната мрежа пост, придружен със снимков материал, от който става видно, че са предприети действия по събаряне на сградата в ж.к. „Еленово“.

Предизборно или не, един от проблемите на благоевградчани, е решен.

 

 

Comments

comments