След многобройни сигнали от граждани: Арестуваха и обвиниха мъж, малтретирал куче в Казанлък

арест

Над 17 сигнала са подадени до Районна прокуратура – Казанлък от граждани и организации

Районна прокуратура – Казанлък  наблюдава досъдебно производство за това, че на  неустановена дата през 2019 г. е  била проявена жестокост към гръбначно животно – куче, като му е причинено тежко или трайно увреждане – престъпление по чл.325б, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 4 ноември 2019 г. в Районна прокуратура-Казанлък са постъпили 17 сигнала от граждани и организации по повод разпространен в социалните мрежи видеоклип, от който е видно как мъж малтретира куче, като го хвърля върху насип от селскостопанска продукция – слънчогледови семена, вероятно в района на гр. Мъглиж, обл. Стара Загора. До момента е установено, че извършител е А.А., на 32 г., който е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР и предстои да бъде привлечен като обвиняем по горепосочения текст от Наказателния кодекс.

Разпоредени са незабавни действия по установяване на състоянието на малтретираното животно, извършване на ветеринарно – медицинска експертиза и предприемане на мярка по предаване на кучето в специализирана организация, както и установяване на точното място на извършване на деянието.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък  продължават процесуално – следствените действия по случая.

Огромна вълна от възмущение се надигна в социалните мрежи, след като мъж от ромски произход сам си е бил качил видео във Фейсбук как изтезава за забавление малко кученце, като го хвърля нависоко във въздуха, блъска го с всичка сила върху купчини пясък и му тъпче устата с него. Първи за актът на насилие над кученцето публикуваха в сайта си Gospodari.com

След като случаят стана публично достояние в рамките на часове бе създадена петиция с искане за ефективна присъда и наказание на мъжа, извършил въпросното деяние. Над 7 хиляди души са подписали петицията, а от Районна прокуратура-Казанлък реагираха незабавно и мъжът е задържан от органите на реда за срок от 24 часа. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Снимка: Gospodari.com
Снимка: Gospodari.com

Comments

comments