След епичната победа над Федерер, Григор Димитров загуби на полуфинала от руснака Медведев

grigor dimitrov

След като постигна историческа победа над 20-кратния шампион Федерер, Григор не успя да се пребори с руснака Данаиил Медведев

Първата ракета в мъжкия ни тенис Григор Димитров не успя да се класира за финала на турнира от Големия шлем US Open след загуба с 3:0 сета от петия в света Даниил Медведев. Историческият двубой на “Артър Аш” в Ню Йорк започна малко след 23 ч. българско време.

Въпреки че като цяло надигра съперника си по много показатели, хасковлията загуби първия сет с 6:7 след повече от час игра, съобщава Нова телевизия.

Руснакът надигра най-добрия ни тенисист и във втория сет – 6:4. Българинът обаче многократно изправя публиката на крака с отличните си разигравания.

Третият сет руснакът спечели с 6:3 и се класира за финала на US Open.

Сред знаменитостите, които тричасовата битка от трибуните, бяха тенис легендата Мартина Навратилова, скиорката Линдзи Вон и бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг.

За да стигне дотук, Гришо елиминира носителя на 20 титли от Големия шлем – Роджър Федерер, в петсетова битка. Григор е най-ниско ранкираният състезател, достигнал до полуфинал на турнир от Големия шлем (извън US Open) от Райнер Шутлер насам, който през 2008 г. стига до тази фаза на “Уимбълдън” като 94-и в света. В Ню Йорк за последно това е правено от петкратния шампион Джими Конърс през 1991 г., когато той е на 39 години и заема 174-ото място в световната ранглиста.

С достигането си до полуфиналите Григор Димитров си осигури завръщане в Топ 25 на тениса с 1912 точки. Това е огромен напредък, тъй като хасковлията стартира надпреварата от №78. Ако беше достигнал до финалната среща, Григор щеше да влезе в Топ 15 в света.

Това е третото участие на Гришо в полуфинален мач от Големия шлем, след като през 2014 г. загуби от Новак Джокович на “Уимбълдън”, а три години по-късно преклони глава пред Рафаел Надал на Australian Open. Двамата с Медведев са се срещали два пъти досега, като са разменили по една победа помежду си.

От другата страна на корта в Ню Йорк в петък вечер застана един от най-постоянните тенисисти през календарната 2019 г. Даниил Медведев. Руснакът показва огромно израстване в хода на годината, а също така спечели турнира в България от сериите 250 – Sofia Open 2019. Факт е, че Медведев се бори с няколко травми от старта на Откритото първенство на САЩ, като дори се наложи намеса на медицинско лице по време на един от мачовете му.

Пътят на двамата до полуфинала:

Григор Димитров – победа срещу Андреа Сепи с 3:2, служебна победа срещу Борна Чорич, победа срещу Камил Маиржак с 3:0, победа с 3:0 срещу Алекс де Минор и победа срещу Роджър Федерер с 3:2.

Даниил Медведев – победа с 3:0 над Прайнеш Гунесваран, победа в четири сета над Уго Делиен, пак в четири сета успех срещу Фелисиано Лопес, 3:1 срещу Доминик Копфер, 3:1 срещу Стан Вавринка.

 

Comments

comments