Слави Трифонов си осигури национален ефир чрез покупката на телевизия „Стара Загора“

zx860y484_3429853

Бившият телевизионен водещ и настоящ партиен лидер Слави Трифонов е купил телевизия „Стара Загора“. Така той си осигурява лиценз за национален ефир, който телевизията притежава от средата на 2017 г. с решение на Съвета за електронни медии. Освен справката в Търговския регистър, която показва сделката, от телевизията неофициално потвърдиха пред „Дневник“, че тя е факт и бъдещият собственик е именно Трифонов. Юридическото лице, чрез което ще се управлява дружеството на телевизията, е „Седем осми“ АД, представлявано от Трифонов.

Преди два дни Трифонов обяви, че телевизията му „7/8 TV“ ще може да бъде гледана в най-скоро време, но от екипа му така и не съобщиха подробности за бъдещия канал. Справка в Търговския регистър показва, че от 10 октомври в съвета на директорите на дружеството собственик на ТВ „Стара Загора“ – „Статис“ АД, са вписани Евгени Димитров – Маестрото, Диана Младенова, която беше продуцент на „Шоуто на Слави“, и Ася Тодорова, която е в съвета на директорите на продуцентската му компания „Седем осми“.

Едното от заявленията в Търговския регистър, което е за промяна на действителните собственици на дружеството „Статис“, е внесено от името на Слави Трифонов от негов упълномощен адвокат, сочат още документите. Засега внесеното заявление за действителен собственик в лицето на Слави Трифонов все още се обработва, вписана е промяната в представителите и в съвета на директорите на телевизията, показва още проверката.

Капиталът на акционерното дружество е 51 хил. лв., разпределени в 1500 поименни акции. Седалището на фирмата вече е променено и е в София – в зала 12 на НДК, където преди време се помещаваше „Шоуто на Слави“, а сега е седалището на „Седем осми“. Според последния годишен финансов отчет на фирмата за 2018 г., тя има активи за 259 хиляди лв., което е с около 58 хиляди повече от предишната година. Приходите към края на 2018 г. са възлизали на 192 хил. лв., като печалбата след данъчното облагане е била около 40 хил. лв.
Досегашният собственик на „Статис“ Дамян Георгиев е потвърдил за продажбата пред в. „24 часа“. Той не посочва стойност на сделката, но изданието твърди, че според запознати телевизията е продадена за половин милион лева. Източници от телевизията потвърдиха и пред „Дневник“, че това е сумата, за която се говори, че е била платена.

Телевизия „Стара Загора“ е политематична и от юни 2017 г. има лиценз за национален ефир, показва справка на сайта на Съвета за електронни медии. Преди няколко седмици е спряло излъчването ѝ в ефир, а телевизията е останала само с онлайн и интернет разпространение, с което е била подготвяна юридическата част на сделката, разказаха неофициално от канала.
Слави Трифонов обяви влизането си в политиката и създаването на собствен телевизионен проект на 31 юли, в последното издание на „Шоуто на Слави“, което той водеше по Би Ти Ви в продължение на 19 години. На 5 октомври бе учредена и партията му „Няма такава държава“.

Източник: Дневник

 

 

Comments

comments