Ски курортите с изненади на Световния ден на снега

4_3

 

На 20 януари е Световния ден на снега, който се чества в над 550 места по света.

Световният ден на снега е ежегоден снежен фестивал по инициатива на Международната ски федерация (FIS) за повече деца на снега. За 5-та поредна година Пампорово е част от семейството на FIS като домакин и организатор на събитието, като целта е да се привлекат най-малките в ски зоната, така че чрез игри да се възпита в тях любовта към снега и ползата от спортуването. Организаторите са подготвили забавни игри за най-малките, сладки изкушения, топли напитки, музика и разбира се награди за малки и големи участници в събитието. 

В Банско пък са пуснали промоция на еднодневните карти за деца до 12 годишна възраст (включително) като цената им е 1 лев.

Боровец ще отбележи „Световния ден на снега“ с безплатни уроци, състезания, музика, игри и забавления за цялото семейство. По време на целия ден деца на възраст между 4 и 7 години ще могат да направят първите си стъпки в снежния парк „Борокидс“, който ще бъде на символична цена от 1 лв. На Световния ден на снега билетите за „Борокидс“ ще се заплащат в Адвенчър Център Бороспорт, а за всички малчугани, които все още нямат екипировка, гардеробите на „Бороспорт“ ще я предлагат на цена от 8 лв.

От планинската спасителна служба предупреждават за опасност от лавини.

 

Comments

comments