Сикрет сървис с благодарствено писмо до Специализираната прокуратура

 100903_660_370

Американската служба Сикрет сървис изпрати до Специализираната прокуратура благодарствено писмо за ефективните й действия срещу незаконното разпространение на неистински еврови и доларови банкноти в страната и в други европейски държави.

 В писмото се изказва персонална благодарност на ръководството на Специализираната прокуратура и на наблюдаващите прокурори за проявения висок професионализъм при разкриването и неутрализирането на поредната организирана престъпна група за разпространение на фалшиви парични средства на 14 август 2019 г. в Сандански и София. В действията по съвместното разследване на Специализираната прокуратура и ГДБОП участва експерт от Европол, за хода и резултатите от работата бяха уведомени съответните партньорски служби.

 При извършените претърсвания и изземвания в жилища и автомобили на шестимата обвинени за участие в престъпната група групата бяха намерени иззети копия на чекове от турска банка, щатски долари, украински гривени и македонски динари, за които има съмнения, че са неистински.

Comments

comments