Ще има ли рокади по ръководните постове в ОФК „Пирин“, Онкологията и „Медицински център-I-Благоевград? Вижте акцентите в предстоящата сесия на общинския съвет

26169550_1955798831336657_1268270275001821852_n

С питания от общинските съветници Злата Ризова и Калоян Ханджийски започва редовната сесия на ОбС-Благоевград този петък в зала „22 септември“. Едно от питанията, входирано от съветника Ризова, е свързано с актуални въпроси около ОФК „Пирин“.

С клуба е свързана и друга точка от дневния ред, а именно изтичащия договор на управителя му Венко Попов. Наред с неговия, изтичат сроковете на договорите също на директора на „Медицински център-I-Благоевград” д-р Николай Янакиев и директора на Онкологията д-р Георги Георгиев. Ще има ли рокади по ръководните постове, решават съветниците в петък.

Сред акцентите от точките в дневния ред, е финансирането на Драматичения театър „Никола Вапцаров“. Предложение има и за предоставяне за безвъзмездно управление на част от общински имот на пл. „Георги Измирлиев- Македончето“ № 5, на Ансамбъл „Пирин“- Благоевград.

Съветниците ще разглеждат още въпроса с предоставяне на права на кмета Камбитов, да издаде Запис на заповед за авансово плащане по изпълняван административен договор от Община Благоевград по проект: „Проектиране и изграждане на допълнителна инфраструктура /инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци/ за развитие на регионалната система за управление на отпадъците на регион Благоевград, включващ общини Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево“.

Предложение ще бъде входирано относно предаване на ВиК активи- публична общинска собственост, за управление от Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД- гр. Благоевград, и за стопанисване, поддържане и експлоатация на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД- гр. Благоевград.

Comments

comments